h

SP on Tour: ‘Nu kiezen voor de sociale wederopbouw van Nederland.’

23 februari 2010

SP on Tour: ‘Nu kiezen voor de sociale wederopbouw van Nederland.’

"Vandaag begint de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen. Door de val van het kabinet kan er gelijk een doorstart gemaakt worden voor de landelijke verkiezingen. Het is beschamend hoe het kabinet is gevallen door egotripperij. Positief is dat de kiezer nu aan het woord is. Wij willen Nederland menselijker en socialer maken. Dat kan alleen met de SP in het kabinet, heeft drie jaar kabinet van CDA-PvdA bewezen.” Dat zei Agnes Kant , zaterdag 20 februari, bij het begin van de ‘SP on Tour’ in Zwolle en Enschede.

Lijsttrekker Siderius en fractievoorzitter Kant op campagne in Zwolle

Kant is niet verbaasd over de val van het kabinet. “We zagen het natuurlijk aankomen. PvdA en CDA waren klaar met elkaar. En wij waren al een tijd lang klaar met dit kabinet. Laat de kiezer zich uitspreken over de toekomst; wordt het asociaal en liberaal, of wordt het menselijk en sociaal.“

Volgens Kant moeten partijen nu kleur bekennen. "De SP kiest voor de politie, niet voor de aanschaf van peperdure straaljagers. De SP kiest voor niet bezuinigen op de zorg, maar voor het stoppen met de subsidies op villa's. De SP kiest niet voor bezuinigingen op onderwijs, maar voor invoer van een bankenheffing."

Ruim honderd SP’ers waren in Zwolle en Enschede bijeen voor de officiële aftrap van de SP on Tour, een bustour langs 16 steden in Nederland. Met steun van de Tweede Kamerfractie onderzocht de SP-afdeling in Zwolle de behoefte aan een politiepost in de wijk Stadshagen. Lijsttrekker Tjitske Siderus: “Stadshagen moet een wijk worden van 30.000 inwoners. Zo’n buurt heeft recht op een toegankelijke en betrouwbare wijkagent.”

In Enschede voerden lokale SP’ers actie voor menselijke thuiszorg. SP-lijsttrekker Annelies Futselaar: “Hier is aan den lijve ondervonden wat de gevolgen van de marktwerking in de thuiszorg zijn. De zorg is verschraald en mensen hebben hun baan verloren. Dat gaan wij veranderen.”

Dossier_on_tour

U bent hier