h

Verkiezingsbijeenkomst SP Hof van Twente

12 januari 2011

Verkiezingsbijeenkomst SP Hof van Twente

De afdeling Hof van Twente van de SP houdt op 2 februari 2011 een openbare verkiezings-bijeenkomst in de herberg van biologische geiten- houderij Wolverlei in Ambt Delden. Het eerste deel van de avond bestaat uit vier voordrachten met discussie over het thema 'Intensieve veehouderij: gevolgen en alternatieven'. Daarna praten we over onze plannen voor de verkiezingscampagne.

Het is de afgelopen maanden stil geweest op het gebied van de intensieve veehouderij: geen massale ruimingen, geen uitbraken van ‘zoönosen’ zoals Q-koorts en Mexicaanse griep, geen bouwvergunningen voor mega- stallen, geen spraakmakende acties van tegenstanders…
Maar die stilte is bedrieglijk. Het is een stilte voor een nieuwe storm. Die storm zal zeker komen, we weten alleen nog niet uit welke richting de wind zal waaien.
Intussen staat de burger niet helemaal machteloos: op 2 maart 2011 zijn er verkiezingen voor de Provinciale Staten en bij die gelegenheid zullen wij – al is het indirect – ook de Eerst Kamer van de Staten Generaal kiezen. En we weten allemaal hoe belangrijk die uitkomst is voor het voortbestaan van het kabinet-Rutte.

De afdeling Hof van Twente van de SP organiseert op 2 februari 2011 een openbare verkiezingsbijeenkomst over het thema ‘Intensieve veehouderij: gevolgen en alternatieven’. Vier sprekers belichten dit thema vanuit vier verschillende invalshoeken:
• Intensieve veehouderij: wat zijn de gevolgen voor de volksgezondheid?
• Intensieve veehouderij: wat vindt en doet Den Haag?
• Intensieve veehouderij: wat vindt en doet onze provincie?
• Intensieve veehouderij: zijn er alternatieven?

Sprekers zijn Ron Hendrix (arts, microbioloog), Henk van Gerven (arts, Tweede-Kamerlid voor de SP), Frank Futselaar (lijsttrekker SP bij de Provinciale Staten- verkiezingen) en Lars Keizerwaard (eigenaar biologische geitenhouderij Wolverlei).

De bijeenkomst is openbaar en zal plaatsvinden in de herberg van biologische geitenhouderij Wolverlei, Twickelerlaan 18, 7495 VG, Ambt Delden. Belangstellenden wordt dringend gevraagd zich via de mail of telefonisch vooraf te melden bij de afdeling: hofvantwente@sp.nl of 0547 388838.

U bent hier