h

STA OP VOOR DE ZORG

18 maart 2013

STA OP VOOR DE ZORG

De regering van VVD en PvdA breekt de zorg af. Dat doet zij door fors te bezuinigen, de marktwerking in de zorg te bevorderen, de werkgelegenheid in de zorg te ondermijnen en door de mensen die in de zorg werken op de nullijn te zetten. Daar gaan we niet mee akkoord, omdat het een kwestie van beschaving is dat we goed zorgen voor mensen die ziek zijn of verzorging
nodig hebben. Daarom ondersteunen wij het protest dat op 6 april in Den Haag plaatsvindt op initiatief van de vakbond Abvakabo.

sta op voor de zorg

Mee vanuit Twente:
De SP in Twente organiseert busvervoer tegen gereduceerde kosten.
U kunt zich hiervoor opgeven via: SP afdeling Hengelo of tel. 074-2421042.

De bezuinigingen op de zorg en de afbraak van de zorg staan helaas niet op zichzelf. Hoewel we in een van de rijkste landen van de wereld leven, doet de huidige VVD-PvdA regering er alles aan om het vertrouwen van mensen in de toekomst te ondermijnen. Of het nu om de stijgende werkloosheid, het consumentenvertrouwen, de huurprijzen, de problemen voor starters op de woningmarkt of het leenstelsel voor studenten gaat, dit kabinet maakt de verkeerde keuzes en drukt op de verkeerde knoppen. Dit kabinet legt de rekening van de crisis bij de verkeerde mensen. Ondanks het feit dat de regering nog maar een half jaar in functie is, heeft nog maar een op de drie Nederlanders daar vertrouwen in.

Voor de SP is het maart zorg-campagnemaand. We verspreiden 100-duizenden zorgkranten, organiseren informatieavonden en roepen op voor het 6 april-protest. Dat moet ertoe leiden dat zoveel mogelijk mensen, werkers in de zorg, gebruikers van de zorg en familieleden van mensen die zorg nodig hebben op 6 april meedoen aan het protest. Wie mee wil doen met de zorgcampagne, kan zich melden bij SP afdeling Hof van Twente.

sta op voor de zorg

U bent hier