h

SP INFORMATIEAVOND OVER DE GEVOLGEN VAN ASBEST

18 mei 2013

SP INFORMATIEAVOND OVER DE GEVOLGEN VAN ASBEST

Op woensdagavond 29 mei 2013 komt asbestadvocaat en SP-Eerste Kamerlid Bob Ruers naar Goor voor een openbare informatieavond over de gevolgen van asbest.

De informatieavond is georganiseerd door het bestuur van de SP afdeling Hof van Twente en vindt plaats in buurtcentrum Villa 70 in Goor. Het besluit van de gemeente en de provincie om in de woonwijk ’t Gijmink een nieuwe bodemsanering uit te voeren om asbest te verwijderen was hiertoe de aanleiding en daarom is ook het buurtcentrum midden in de wijk gekozen als locatie.

Op deze avond zal Mr. Ruers nader ingaan op de gezondheidsgevolgen van asbest en met name de mogelijke risico’s van de bodemvervuiling voor de bewoners van ’t Gijmink. Mr. Ruers zal een inleiding houden aan de hand van een diapresentatie en daarna is er ruimschoots gelegenheid voor het stellen en beantwoorden van vragen.
De avond is openbaar en vrij toegankelijk voor alle belangstellenden. De zaal is open om 19:00 uur. Om 19:30 uur zal Mr. Ruers starten met zijn presentatie.

Bob Ruers
Mr. R.F. Ruers
Specialismen: Letselschade en Beroepsziekten

Mr. Ruers heeft zich als letselschadeadvocaat sinds eind jaren ‘80 toegelegd op de asbestproblematiek en meer dan 1000 asbestslachtoffers en nabestaanden bijgestaan. In 1995 was hij een van de oprichters van het Comité Asbestslachtoffers, dat heeft gezorgd voor de oprichting van het Instituut Asbestslachtoffers. Mr. Ruers is lid van de Vereniging van Advocaten voor Slachtoffers van Personenschade en is ook juridisch adviseur van het Comité Asbestslachtoffers.

 

www.asbestadvocaat.nl
www.comiteasbestslachtoffers.nl
artikel in Tribune
artikel op Wikipedia

 

U bent hier