h

ROODSEIN VOOR DE GOEDERENTREIN

22 oktober 2013

ROODSEIN VOOR DE GOEDERENTREIN

De SP Hof van Twente  doet een oproep om deel te nemen aan  de protestmanifestatie op vrijdagavond 1 november in Zutphen, tegen de voorgenomen intensivering van het spoorgoederenvervoer door Oost-Nederland (PHS-GON), waaronder het vervoer van gevaarlijke stoffen.

Ook in de kernen Goor en Delden zal dit slechte plan verstrekkende gevolgen voor de leefkwaliteit hebben. Er wordt een zichtbedervend 4 meter hoog geluidsscherm langs het spoor geplaatst, maar dit zal trillingsoverlast en risico van gevaarlijke stoffen niet kunnen wegnemen. Daarnaast worden de spoorwegovergangen door de toename van de passerende goederentreinen bijna onneembaar en zullen dus vaker en langer dicht dan open zijn, met alle gevolgen voor bereikbaarheid van vooral hulpdiensten.

Een grote opkomst  voor deze avond is belangrijk om in Zutphen een grote indruk te maken op de media en op de politiek in Den Haag, zodat men weet: de inwoners van Oost-Nederland willen dit niet. Toen niet, ten tijde van de Noordtak-discussie. Nu niet. Nooit niet.
Start van de manifestatie is gepland op de IJsselkade nabij het Eethuis om 19.30 uur. Eindtijd circa 21.30 uur. Vanuit Goor wordt er verzameld op het station om 18.30 per trein te vertrekken richting Zutphen. Organisatie is onder meer in handen van RONA en stichting Spoorhinder.
 
 

Reactie toevoegen

U bent hier