h

Zorgen om de zorg

8 maart 2014

Zorgen om de zorg

Vandaag voerde de SP in Goor een ludieke actie tijdens de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen. Onder het motto “Wel de zorg, niet het geld!” plakten ze pleisters op de wonden die het kabinet maakt door zorgtaken over te hevelen naar de gemeente, zonder daarbij voldoende financiële middelen te verstrekken.

Gehuld in verpleegstersuniformen deelden de SP’ers de pleisters uit, samen met de speerpunten van het verkiezingsprogramma:

  • Behoud van voorzieningen in de buurt als gezondheidscentrum, bibliotheken, scholen, postagentschap en openbaar vervoer.
  • Behoud van professionele (thuis)zorg. Mantelzorg is vaak al overbelast. Geen gemeentelijk zorggeld besteden aan andere zaken.
  • Voldoende betaalbare huurwoningen. Geen sloop en verkoop van huurwoningen. De gemeente moet de regie nemen in de volkshuisvesting.
  • Geen uitbreiding goederenvervoer per spoor in onze gemeente en de rest van Oost-Nederland.
  • Behoud van werkgelegenheid voor laagopgeleiden en ondersteuning van mensen met een minimuminkomen.

De komende weken komt u de SP tegen op alle markten in de Hof van Twente en daarna uiteraard ook als er acties nodig zijn voor het welzijn van de burgers van de Hof. Bekijk de agenda voor de exacte locaties en tijdstippen.

 

Reactie toevoegen

U bent hier