h

SP en VVD willen fonds voor economische en sociale participatie

13 november 2014

SP en VVD willen fonds voor economische en sociale participatie

Op initiatief van SP fractievoorzitter Herman Kalter hebben de VVD en de SP tijdens de begrotingsvergadering op dinsdag 11 november samen een motie ingediend. “We horen bij ondernemers, bestuurders en verenigingen vaak mooie economische initiatieven en innovaties. Plannen die kunnen leiden tot structurele werkgelegenheid en die bijdragen aan sociale participatie. Maar helaas blijven de initiatieven vaak op de plank liggen door gebrek aan financiering. Tegelijkertijd weten we dat de vermogenspositie van de gemeente Hof van Twente een (groot) aantal bestemmingsreserves kent. Reserves die niet meer aan hun oorspronkelijke bestemming voldoen en volgens ons dus prima ingezet kunnen worden ter stimuleren en/of uitvoering van deze plannen. Om dit concreet te maken pleiten we voor inrichting van een Fonds Economische Sociale Participaties (Fonds ESP) ter stimulering van de werkgelegenheid in de Hof van Twente”, aldus Bruins (VVD) en Kalter (SP).

De motie van SP en VVD werd ondersteund door D66 en CDA. Samen dringen ze er bij het college op aan om uiterlijk in maart 2015 met onderzoeksresultaten te komen rond herijking van alle individuele (bestemming)reserves. Het gaat om de reserves zoals die per 31 december 2013 uit de balans van de gemeente Hof van Twente blijken. Ook willen ze dat het college de mogelijkheid onderzoekt tot herziening van de hoogte en/of bestaan van deze reserves. “Als blijkt dat reserves ‘vrijvallen’, pleiten wij ervoor om deze toe te voegen aan het Fonds ESP. Daardoor krijgen initiatieven en innovaties een kans, iets waarmee we de lokale werkgelegenheid in de Hof van Twente op structurele wijze stimuleren. En dat geldt voor alle sectoren, dus van zorg (voorzieningen), sociaal en/of duurzame woningen (verbouw) tot toerisme & recreatie, logistiek & infrastructurele projecten en agrarische bedrijvigheid.
Tijdens de begrotingsvergadering heeft de PvdA de motie ook enthousiast ondersteund, alleen Gemeentebelangen stemde tegen.

De motie is dus met een ruime meerderheid van stemmen aangenomen!

Reactie toevoegen

U bent hier