h

SP biedt Minister Kamp koekje van eigen deeg aan

9 mei 2015

SP biedt Minister Kamp koekje van eigen deeg aan

Foto: SP Hof van Twente / SP Hof van Twente

Op zaterdagmorgen 9 mei heeft een aantal vrijwilligers van de afdeling Hof van Twente van de SP op het Weversplein in Goor flyers en koekjes uitgedeeld. Met de actie “er is genoeg voor iedereen, maar de koek is verkeerd verdeeld”, wilden we het winkelend publiek attenderen op de groeiende vermogensongelijkheid in Nederland.

Wij kwamen minister Kamp van de VVD tegen op het plein en boden ook hem een flyer en een koekje aan. Helaas sloeg hij als een van de weinige mensen ons aanbod vriendelijk af met het argument dat hij wel tevreden is met de huidige vermogensverdeling.

Nederland is een rijk land. Toch hebben steeds meer mensen moeite om rond te komen. Slechts een kleine groep is er de afgelopen jaren op vooruit gegaan. De kleine groep van 10 procent rijkste Nederlanders heeft tweederde van onze rijkdom in handen.

Een baas verdient nu gemiddeld 17 keer meer dan een geschoolde werknemer. Kleine ondernemers betalen netjes hun belastingen, terwijl multinationals worden geholpen zoveel mogelijk belasting te ontwijken. Als de rijkste Nederlanders en de grootste bedrijven hun eerlijke deel van de belastingen gaan betalen, dan kunnen de lasten voor de rest van Nederland omlaag. Daar hebben we wel jouw steun voor nodig. Doe je mee?

Zo simpel is het!

  • De midden- en lagere inkomens gaan minder belasting betalen, de hoogste inkomens meer.
  • We voeren een miljonairsbelasting in.
  • Multinationals gaan eindelijk gewoon belasting betalen.

Vindt u ook dat de rijkste mensen en bedrijven naar vermogen moeten bijdragen? Deel dit verhaal dan met de mensen in uw omgeving en klik hier om u aan te sluiten.

Lees meer over onze voorstellen in de publicatie ‘Er is genoeg voor iedereen’.

Foto: SP / SP

Reactie toevoegen

U bent hier