h

RED DE ZORG DEMONSTRATIE OP 12 SEPTEMBER IN AMSTERDAM

6 september 2015

RED DE ZORG DEMONSTRATIE OP 12 SEPTEMBER IN AMSTERDAM

Foto: FNV / www.fnvvoorzorg.nl

Op zaterdag 12 september vindt in Amsterdam het grote FNV-protest tegen de afbraak van de zorg plaats. Want de zorg staat onder druk. Er worden miljarden bezuinigd. Verzorgingshuizen moeten sluiten, thuiszorgmedewerkers worden ontslagen en voor verpleeghuizen en zorg voor psychiatrische en gehandicapte cliënten is steeds minder geld. De bezuinigingen op de zorg moeten van tafel. Mensen moeten de zorg krijgen die ze nodig hebben.

Voor de zomervakantie ondertekenden binnen zes weken tijd 736.759 mensen een volkspetitie om de bezuinigingen op de zorg te stoppen. De Red de Zorg demonstratie is de volgende stap. Kom in beweging om de zorg te redden. Kom op 12 september naar Amsterdam.

Dit is waar we voor strijden:
1. Geen bezuinigingen op de zorg en ondersteuning thuis;
2. Geld voor zorg moet aan zorg worden besteed, we stellen paal en perk aan winsten, bureaucratie en topbeloningen;
3. Een norm voor voldoende personele bezetting in een zorginstelling, zodat cliënten altijd de zorg kunnen krijgen die ze nodig hebben;
4. Werken in de zorg is een vak. Vrijwilligers en mantelzorgers zijn van enorme waarde, maar kunnen nooit professioneel zorgpersoneel vervangen;
5. Echte banen in de zorg. Van een baan in de zorg moet je zelfstandig kunnen leven. We willen geen gedwongen zelfstandige zonder rechten zijn of verplicht worden loon in te leveren.

De demonstratie start om 12 uur op het Damrak in Amsterdam (verzamelen vanaf 11 uur). Via de FNV kun je je aanmelden om gebruik te maken van een gratis treinkaartje (hiervoor hoef je geen FNV lid te zijn). LET OP: als je je aanmeldt, krijg je een bevestiging per mail dat je bent aangemeld. Je wordt later deze week nog een keer gemaild over je treinkaartje. Dit krijg je dus niet direct.
Heb je de Volkspetitie nog niet getekend, doe dit dan HIER.

Reactie toevoegen

U bent hier