h

SP zegt 3x NEE op 6 april

20 maart 2016

SP zegt 3x NEE op 6 april

Foto: SP / SP

Op woensdag 6 april houdt Nederland een referendum. U mag dan zeggen of u voor of tegen het associatieverdrag van de Europese Unie met Oekraïne bent.

Er zijn veel meer associatieakkoorden, handelsverdragen tussen landen, daar is op zich niks mis mee. Maar dit verdrag gaat veel verder, het lijkt meer op een stabilisatie- en associatieakkoord. In het verleden waren deze akkoorden allemaal bedoeld als opstap naar lidmaatschap van de Europese Unie. Het gaat niet alleen over vrijhandel, maar ook over overdracht van Europese wetgeving. Men verkoopt het als associatieakkoord, maar dat is hier niet aan de orde. In 2008 besloot de NAVO dat Oekraïne ooit lid zal worden van de NAVO.

Oekraïne is een groot Europees land aan de grens van Rusland. Door gierende corruptie trekken een paar superrijken aan alle touwtjes. Mede door dit verdrag heerst er een bloedige burgeroorlog, met al bijna 10.000 doden en meer dan een miljoen mensen op de vlucht.

Wilt u dat dit verdeelde land niet alleen economisch maar ook politiek en militair dichter bij de EU getrokken wordt? De spanning tussen het Westen en Rusland zullen hierdoor toenemen. Gelukkig mag u het nu zeggen. Uw stem kan dit verdrag stoppen. Gebruik hem dus op 6 april.

Tegenstemmen is 3 x beter! Beter voor de mensen hier, beter voor de mensen daar en beter voor Europese samenwerking, gericht op vrede en vooruitgang voor iedereen.

NEE, DE EU IS AL TE GROOT, OEKRAÏNE TE INSTABIEL.

Ook al roepen voorstanders om het hardst van niet: in Oekraïne zien ze het verdrag als een opstapje naar EU-lidmaatschap. Wilt u een nóg grotere EU? Door dit verdrag wordt Oekraïne nog meer een speelbal tussen de EU en Rusland.

NEE, GEEN OPEN GRENZEN VOOR CORRUPTIE.

De corruptie in Oekraïne is enorm. Schatrijke ‘oligarchen’ hebben de politiek, economie en justitie in hun zak. Zaken doen op één aaneengesloten Europese markt? Dat betekent open grenzen voor corruptie.

NEE, SPEEL WERKNEMERS NIET TEGEN ELKAAR UIT.

Europese werknemers zullen moeten concurreren tegen de extreem lage lonen in Oekraïne. En veel verouderde bedrijven daar zullen de open markt niet overleven, waardoor vele werklozen ergens anders in Europa werk moeten zoeken. Uiteraard zijn de superrijken en de multinationals vóór. Het zijn echter de werknemers daar én hier die de rekening betalen.

Als u meer informatie wilt kunt u terecht bij de leden van de SP Hof van Twente die de komende zaterdagochtenden 26 maart en 2 april op het Weversplein te Goor te vinden zijn. Ook kunt u de volgende websites raadplegen:

http://6aprilnee.nl
https://sp.nl/opinie/harry-van-bommel/2016/ja-stem-bij-oekraine-referendum-gaat-ons-geld-kosten
http://www.referendum-commissie.nl/referendum-6-april-2016/veelgestelde-vragen-over-dit-referendum/
https://zoek.officielebekendmakingen.nl/trb-2014-160.html#VolledigeInhoudsOpgave

 

Reactie toevoegen

U bent hier