h

SP in actie tegen bezuinigingen ziekenhuizen Hengelo en Almelo

15 juli 2017

SP in actie tegen bezuinigingen ziekenhuizen Hengelo en Almelo

De SP is verrast en geschokt door de nieuwste berichten over op handen zijnde miljoenenbezuinigingen bij de Ziekenhuisgroep Twente (ZGT), waarbij de toekomst van arbeidsplaatsen in Almelo en Hengelo en het voortbestaan van de spoedeisende hulp in Hengelo op het spel worden gezet.

Daarom roept de SP inwoners in Twente op om het verzet daartegen vorm te geven onder het motto: “Spoedeisend hulp gezocht!“.

Teken HIER de online-petitie!

Afgelopen week heeft de SP fractie de andere raadsfracties opgeroepen voor een gezamenlijk gesprek met de raad van bestuur ZGT waarin zij uitleg komen geven over de ontstane situatie. Blijkbaar heeft het gefuseerde ziekenhuis fors meer kosten gemaakt, dan er door de verzekeraars worden vergoed. Deze extra kosten worden naar zeggen veroorzaakt doordat er meer ouderen na een opname of behandeling niet meer naar huis kunnen en het ziekenhuis hen langer dan gepland zorg moet bieden.

Een week eerder werd bekend dat de verhuizing van de huisartsenpost binnen de muren van het Hengelose ziekenhuis geen doorgang kan vinden. De geplande verbouwingsplannen daarvoor zijn nu stopgezet en de huisartsen vrezen nu zelfs dat de hele afdeling Spoedeisende Hulp (SEH) uit Hengelo verdwijnt.

De Hengelose SP ziet in deze dramatische ontwikkeling de verdere teloorgang van de eerder toegezegde ‘volwaardige ziekenhuiszorg’ in beide steden. Daarbij moeten ook de miljoenenbezuinigingen in het Enschedese MST ziekenhuis opgeteld worden.

SP fractievoorzitter Floor van Grouw:

“Dit is nu precies de ontwikkeling waar we al jaren geleden voor gewaarschuwd hebben. Hier wreekt zich naast de uitkleding van twee voorheen volwaardige fusieziekenhuizen ook de afbraak van de ouderenzorg. Als een kabinet stelt dat ouderen langer thuis moeten wonen, sterk op de thuiszorg bezuinigd én verzorgingshuizen sluit dan komen zieke ouderen tussen wal en schip. Dat deze ziekenhuizen dat merken mag voor niemand een verrassing zijn. Wij eisen linksom of rechtsom het behoud van twee volwaardige ziekenhuizen waarin ouderen zo lang kunnen worden verzorgd totdat ze met goed fatsoen en goede zorg weer naar huis kunnen.”

De SP Hof van Twente zamelt handtekeningen in vrijdag 14 juli (op de Goorse markt vanaf 10.30 uur) en zaterdag 15 juli (op het Weversplein te Goor vanaf 11.00 uur).

Voor meer informatie:  Vincent Mulder 06-12322722    hengelo@sp.nl

  •  

Reactie toevoegen

U bent hier