h

SP onaangenaam verrast door voorgenomen besluit ZGT voor sluiting buitenpolikliniek in Goor

12 januari 2018

SP onaangenaam verrast door voorgenomen besluit ZGT voor sluiting buitenpolikliniek in Goor

De SP in Hof van Twente was vrijdag 12 januari onaangenaam verrast door het bericht in TC/Tubantia waarin staat vermeld dat de ZGT voornemens is de Goorse buitenpolikliniek in Medisch Centrum 'De Oliphant' aan de Irisstraat te sluiten. Fractievoorzitter Herman Kalter besloot hierover direct schriftelijke vragen te stellen aan het college van B&W in Hof van Twente.

Kalter vraagt het college Hof van Twente de volgende vragen te beantwoorden:

  • Is dit voorgenomen besluit ook voor u een totale verrassing?
  • Of was u al iets bekend naar aanleiding van de eerdere bezuinigingsplannen van het ZGT met betrekking tot de spoedeisende hulp Hengelo?
  • Is het u bekend of ook de commissarissen van de ZGT reeds ingestemd hebben met dit besluit?
  • Bent u het met ons eens dat dit een verdere aantasting is van de zorg?
  • Dit terwijl er al steeds minder maatschappelijk geld naar de zorg gaat?
  • En dat we juist steeds minder obstakels zouden moeten opwerpen voor een ieder om mee te blijven doen?
  • Welke mogelijkheden ziet het college om deze stappen van de ZGT te voorkomen?
  • Bij het door het college voorgenomen besluit inzake het kappen van de eiken in de Gondalaan in Goor in verband met de asbestsanering werd door wethouder Scholten gesteld dat dit kappen noodzakelijk is vanwege de volksgezondheid en dat geld hierbij geen rol speelt. Blijkbaar is er onbeperkt geld beschikbaar voor de gezondheid van de burgers bij asbestsanering!
    Is er dan ook volop geld beschikbaar voor medische hulp als de ZGT kapt met hulp in Goor?

Bijkomend aspect is dat de ZGT per 2018 de parkeertarieven in Hengelo en Almelo met 50% heeft verhoogd, van € 1 naar € 1,50 per gestart uur. Als de poli in Goor onverhoopt gesloten mocht worden, dan wordt men dus dubbel gestraft door de reisafstand naar Hengelo of Almelo en daarnaast de daar geldende hoge parkeertarieven!

De SP gaat nader onderzoeken of de ZGT hard kan maken dat de poli in Goor onvoldoende benut zou worden door de patiënten. Kan de ZGT door efficiënter organiseren niet toch de service blijven bieden in Goor?

De komende tijd zal de SP in Goor de straat op gaan om u naar uw mening te vragen over dit onderwerp en handtekeningen op te halen voor het openhouden van de buitenpolikliniek van de ZGT in 'De Oliphant' in Goor.

Reactie toevoegen

U bent hier