h

SP Hof van Twente verheugd met begrotingssucces ten gunste van duurzaamheidsprojecten

10 november 2018

SP Hof van Twente verheugd met begrotingssucces ten gunste van duurzaamheidsprojecten

Foto: SP Hof van Twente / SP Hof van Twente

Al enkele jaren geleden wees SP-fractievoorzitter in Hof van Twente Herman Kalter de overige raadsleden op de mogelijkheid een bedrag van 4,4 miljoen dat al jaren als algemene bestemmingsreserve Vitens-gelden stond “weg te roesten” aan te wenden voor nuttige en noodzakelijke investeringen in de Hof. Destijds werd hij nog weg gezet als iemand die er niets van begreep, iemand die slechts geld wilde opmaken en die niet wilde inzien dat het verlies aan rente-inkomsten een gat zou schieten in de langjarige begroting van de gemeente.

Na deze argumenten regelmatig te hebben weerlegd en zijn standpunten te hebben herhaald, kreeg de SP-voorman in de afgelopen weken steun van de overige oppositiepartijen de PvdA, Gemeentebelangen, D’66 en GroenLinks. Gezamenlijk dienden zij afgelopen woensdagavond, tijdens de begrotingsvergadering van de Raad, een motie in waarin het College werd opgeroepen de bedoelde 4,4 miljoen euro aan te wenden voor sociale en economische duurzaamheidsprojecten. Deze werd omarmd door het College en vervolgens unaniem aangenomen. Een ongekend succes, aldus de SP waarbij sprake is van een win-win-win-situatie, voor de inwoners van de Hof van Twente, voor de gemeente en vooral voor de duurzaamheid…

Reactie toevoegen

U bent hier