h

Nieuws uit 2012

9 december 2012

SP viert opening nieuw NS station bij ziekenhuis Hengelo

Actievoerders en leden van de SP uit Hengelo en Hof van Twente hebben bij de opening van het derde NS station in Hengelo duidelijk gemaakt dat naast het heuglijke feit van een treinstation bij het ziekenhuis er wel één voorwaarde is om volop in de vreugde te delen: dat is het behouden van een VOLWAARDIG ziekenhuis in Hengelo. Bij de opening van het nieuwe station waar vele tientallen genodigden bij aanwezig waren, heeft de SP dit ondersteund door vele belangstellenden kenbaar gemaakt.

Lees verder
6 november 2012

Gemeente Hof van Twente steunt voedselbank

Helaas zijn er ook in de gemeente Hof van Twente mensen die gebruik moeten maken van de voedselbank, omdat zij zelf onvoldoende geld hebben voor voedsel en kleding.
De voedselbank draait op vrijwilligers, is afhankelijk van sponsoren en giften en wordt niet structureel gesubsidieerd.
SP Raadslid Sandra Schrooyen heeft een motie ingediend om de voedselbank eenmalig een gift van EUR 1000,= te verstrekken. De overige raadsleden vonden dit een sympathiek voorstel en daarom is het raadsbreed aangenomen. De voedselbank Midden-Twente kan deze donatie van de gemeente Hof van Twente dus binnenkort tegemoet zien!

Lees verder
6 november 2012

Biebs blijven open!

Op basis van een oproep van de SP hebben de kinderen van basisscholen OBS de Zwaluw in Markelo en de OLVrouweschool in Bentelo actie gevoerd voor het open houden van de huidige bibliotheekfilialen in de Hof van Twente. De kinderen hebben prachtige tekeningen gemaakt, waarin zij aangaven waarom zij vinden dat de bibliotheek zo belangrijk is.

Lees verder
20 oktober 2012

Actie ONZE BIEB MOET BLIJVEN

Een aantal basisscholen in de Hof van Twente heeft al bevestigd mee te doen met onze tekeningenactie ten behoeve van het behoud van alle bibliotheekfilialen in de Hof van Twente. De jeugd neemt geen genoegen met een servicepunt, zij willen volwaardige filialen behouden in Goor, Delden, Markelo en Diepenheim!
OBS de Zwaluw in Markelo heeft de creaties al klaar.

Lees verder
14 oktober 2012

Dreigende sluiting filialen bibliotheek Hof van Twente

De gemeente Hof van Twente gaat de komende jaren fors bezuinigen op het budget voor cultuur. Hierdoor zal ook de bibliotheek minder subsidie gaan krijgen. Er zijn hierover inmiddels onderhandelingen geweest tussen het bestuur van de bibliotheek en de gemeente. Afgelopen donderdag hebben het biebbestuur en wethouder van Zwanenburg de laatste stand van zaken gepresenteerd op een openbare avond in Diepenheim.

Lees verder
3 september 2012

SP verkiezingscampagne positief ontvangen door marktbezoekers

Ons lokale team, aangevuld met Vincent Mulder, SP voorzitter van de afdeling Hengelo én kandidaat Tweede Kamerlid, heeft inmiddels op de markten van Goor, Holten en Rijssen het SP verkiezingsmateriaal uitgedeeld. Ondanks het deels slechte weer, werden we overal positief ontvangen en begroet.

Lees verder

Pagina's

U bent hier